Změny složek rostlinných olejů během tepelné úpravy a skladování – Růžena VAŠKOVÁ
Růžena VAŠKOVÁ
Bakalářská práce
Změny složek rostlinných olejů během tepelné úpravy a skladování
Changes in Compounds of Vegetable Oils During Deep Fat Frying and Storage
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zaměřit se na lipidy, převážně rostlinné oleje, jejich popis a vlastnosti, suroviny, ze kterých se získávají, výrobu tuků a olejů, a poté popsat jejich změny během tepelné úpravy a skladování.Abstract:
The aim of this thesis was aimed to describe the lipids, mostly vegetable oils, its characteristics, properties, fat and oil production and to describe their changes in thermic modification and changes during storage.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VAŠKOVÁ, Růžena. Změny složek rostlinných olejů během tepelné úpravy a skladování. Kroměříž, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová -
Lipidy a jejich význam v biologii a farmacii
Matěj Burda -
Oxidace proteinů během buněčné diferenciace
Eliška BECHNÁ