Bc. Stanislava Škrabalová

Diplomová práce

Distribuce sloučenin cínu v potravinách

Distribution of Tin Compounds in Food
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá stanovením cínu ve vzorcích konzervovaných potravin metodou ICP MS a metodou molekulové absorpční spektrometrie. Teoretická část popisuje obecnou charakteristikou cínu, fyzikálně chemické vlastnosti jak anorganických, tak i organických forem cínu a využití tohoto prvku. Dále je popsán výskyt sloučenin cínu v potravinách, jeho možná toxicita a nejčastější metody …více
Abstract:
This diploma thesis deals with determination of tin in samples of canned food by ICP - MS method and molecular absorption spectrometry method. The theoretical part describes the general characteristics of tin, the physico-chemical properties of both inorganic and organic tin forms and utilization of this element. In addition the reprezentation of tin compounds in food, its possible toxicity and the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Škrabalová, Stanislava. Distribuce sloučenin cínu v potravinách. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe