Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa – Bc. Lenka Prokešová
Bc. Lenka Prokešová
Master's thesis
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
The effect of lactic acid and coating on the microbial quality of beef
Abstract:
Maso je potravina, která je velmi náchylná k mikrobiální kontaminaci, potažmo kažení. V současnosti existuje celá škála metod, které zlepšují mikrobiologickou kvalitu masa. Každý zpracovatel masa má své know-how, ať už se jedná o správnou hygienickou praxi na jatkách, nebo výběr metod a obalů, ve kterých je maso ponecháno zrání. Cílem této práce bylo stanovit vliv mléčné kyseliny a zrání v obalech …moreAbstract:
Meat is a food that is very susceptible to microbial contamination, and therefore decaying. There is currently a range of methods that improve the microbiological quality of meat. Every meat producer has their own know-how related to good hygienic practice in slaughterhouses as well as the choice of methods and packaging in which the meat is left to age. The aim of this work was to determine the effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Reader: Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROKEŠOVÁ, Lenka. \textit{Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a~zrání v~obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/k0dmqc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights