Bc. Lenka Prokešová

Master's thesis

Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa

The effect of lactic acid and coating on the microbial quality of beef
Abstract:
Maso je potravina, která je velmi náchylná k mikrobiální kontaminaci, potažmo kažení. V současnosti existuje celá škála metod, které zlepšují mikrobiologickou kvalitu masa. Každý zpracovatel masa má své know-how, ať už se jedná o správnou hygienickou praxi na jatkách, nebo výběr metod a obalů, ve kterých je maso ponecháno zrání. Cílem této práce bylo stanovit vliv mléčné kyseliny a zrání v obalech …more
Abstract:
Meat is a food that is very susceptible to microbial contamination, and therefore decaying. There is currently a range of methods that improve the microbiological quality of meat. Every meat producer has their own know-how related to good hygienic practice in slaughterhouses as well as the choice of methods and packaging in which the meat is left to age. The aim of this work was to determine the effect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
  • Reader: Daniel Bureš, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Master programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses k0dmqc k0dmqc/2
28/4/2021
Folders
Files
Mach, J.
28/4/2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.