Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa – Bc. Lenka Prokešová
Bc. Lenka Prokešová
Diplomová práce
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
The effect of lactic acid and coating on the microbial quality of beef
Anotace:
Maso je potravina, která je velmi náchylná k mikrobiální kontaminaci, potažmo kažení. V současnosti existuje celá škála metod, které zlepšují mikrobiologickou kvalitu masa. Každý zpracovatel masa má své know-how, ať už se jedná o správnou hygienickou praxi na jatkách, nebo výběr metod a obalů, ve kterých je maso ponecháno zrání. Cílem této práce bylo stanovit vliv mléčné kyseliny a zrání v obalech …víceAbstract:
Meat is a food that is very susceptible to microbial contamination, and therefore decaying. There is currently a range of methods that improve the microbiological quality of meat. Every meat producer has their own know-how related to good hygienic practice in slaughterhouses as well as the choice of methods and packaging in which the meat is left to age. The aim of this work was to determine the effect …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Oponent: Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROKEŠOVÁ, Lenka. \textit{Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a~zrání v~obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/k0dmqc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva