Bc. Lenka Prokešová

Diplomová práce

Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa

The effect of lactic acid and coating on the microbial quality of beef
Anotace:
Maso je potravina, která je velmi náchylná k mikrobiální kontaminaci, potažmo kažení. V současnosti existuje celá škála metod, které zlepšují mikrobiologickou kvalitu masa. Každý zpracovatel masa má své know-how, ať už se jedná o správnou hygienickou praxi na jatkách, nebo výběr metod a obalů, ve kterých je maso ponecháno zrání. Cílem této práce bylo stanovit vliv mléčné kyseliny a zrání v obalech …více
Abstract:
Meat is a food that is very susceptible to microbial contamination, and therefore decaying. There is currently a range of methods that improve the microbiological quality of meat. Every meat producer has their own know-how related to good hygienic practice in slaughterhouses as well as the choice of methods and packaging in which the meat is left to age. The aim of this work was to determine the effect …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
  • Oponent: Daniel Bureš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses k0dmqc k0dmqc/2
28. 4. 2021
Složky
Soubory
Mach, J.
28. 4. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.