Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC – Bc. Petra BRANNÁ
Bc. Petra BRANNÁ
Diplomová práce
Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC
Development of methodology for estimation of host-guest thermodynamical parametrs using ITC
Anotace:
Předmětem výzkumu bylo studium inkluzních supramolekulárních komplexů adamantano-vých ligandů s cyklodextriny a cucurbiturily. Byly studovány termodynamické parametry inkluzních komplexů, za které zodpovídá řada vazebných interakcí. Dalším úkolem bylo zjistit, jak ligandy pronikají do kavity hostitelských molekul. Úkolem bylo především op-timalizovat podmínky experimentu, za kterých by bylo možné měřit …víceAbstract:
The subject of research was the study of inclusion supramolecular host-guest complexes of adamantane-based ligands with cyclodextrins and cucurbiturils. Thermodynamic paramet-res of inclusion complexes which is affected by many bonding interactions were studied. Another task of the work was to find out how ligands penetrate cavity of host molecules. In the first place experiment options were optimised …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2011
Identifikátor:
22212
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BRANNÁ, Petra. \textit{Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/k0tyy6/.
Jak správně citovat práci
BRANNÁ, Petra. Vývoj metodiky pro stanovování termodynamic-kých parametrů host-guest systémů pomocí ITC. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek