Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský – Bc. Ondřej Tichý
Bc. Ondřej Tichý
Diplomová práce
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Effect of stabulation on the aromatic profile of the Welschriesling variety
Anotace:
Diplomová práce na téma ,,Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský", byla vypracována v letech 2023-2024 na Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici Mendelovy univerzity v Brně. Část první - Literární přehled popisuje jednotlivé zastoupené složky v moštu a víně se zaměřením na aromatické látky. Dále popisuje vybrané předfermentační úpravy moštu včetně stabulace …víceAbstract:
The diploma thesis on the topic ,,Effect of stabulation on the aromatic profile of the Welschriesling variety" was developer in 2023-2024 at the Department of Viticulture and Oenology of the Faculty Horticulture in Lednice, Mendel University in Brno. Part one - Literary overview, describes the individual components represented in must and wine with a focus on aromatic substances. It also describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Aleš Urbánek, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Předfermentační úpravy vína
Michaela Hanzlíková -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková