Radovan Abudayyeh
Bachelor's thesis
Vliv pH na potravinářská barviva
The effect of pH on food dyes
Abstract:
Bakalářská práce analyzuje vliv pH na potravinářská barviva pomocí objektivních metod UV-VIS spektrometru, kolorimetru a také subjektivní metodou senzorické analýzy. V teoretické části jsou popsána vybraná potravinářská barviva z hlediska chemické struktury, použití v potravinářském průmyslu a vlivu na lidský organismus.V experimentální části bakalářská práce vyhodnocuje bathochromní, hypsochromní …moreAbstract:
Bachelor thesis analyses the effect of pH on food dyes by objective methods as UV/VIS spectrometer, colourimetric analysis and also a subjective method of sensory analysis. The theoretical part describes selected food dyes in the term of chemical structure, using in food industry and influence on the human organism.The experimental part evaluates bathochromic, hypsochromic, hypochromic and hyperchromic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Potravinářská barviva
Šárka ŠAFRÁNKOVÁ -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Barviva - výroba a použití v gastronomii
Zina ŽEBROKOVÁ -
Analýza kvality vody s využitím kolorimetrie
Eliška Kovaldová -
Analýza kvality vody s využitím kolorimetrie
Eliška Kovaldová