Radovan Abudayyeh

Bachelor's thesis

Vliv pH na potravinářská barviva

The effect of pH on food dyes
Abstract:
Bakalářská práce analyzuje vliv pH na potravinářská barviva pomocí objektivních metod UV-VIS spektrometru, kolorimetru a také subjektivní metodou senzorické analýzy. V teoretické části jsou popsána vybraná potravinářská barviva z hlediska chemické struktury, použití v potravinářském průmyslu a vlivu na lidský organismus.V experimentální části bakalářská práce vyhodnocuje bathochromní, hypsochromní …more
Abstract:
Bachelor thesis analyses the effect of pH on food dyes by objective methods as UV/VIS spectrometer, colourimetric analysis and also a subjective method of sensory analysis. The theoretical part describes selected food dyes in the term of chemical structure, using in food industry and influence on the human organism.The experimental part evaluates bathochromic, hypsochromic, hypochromic and hyperchromic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources