Vliv pH na potravinářská barviva – Radovan Abudayyeh
Radovan Abudayyeh
Bachelor's thesis
Vliv pH na potravinářská barviva
The effect of pH on food dyes
Anotácia:
Bakalářská práce analyzuje vliv pH na potravinářská barviva pomocí objektivních metod UV-VIS spektrometru, kolorimetru a také subjektivní metodou senzorické analýzy. V teoretické části jsou popsána vybraná potravinářská barviva z hlediska chemické struktury, použití v potravinářském průmyslu a vlivu na lidský organismus.V experimentální části bakalářská práce vyhodnocuje bathochromní, hypsochromní …viacAbstract:
Bachelor thesis analyses the effect of pH on food dyes by objective methods as UV/VIS spectrometer, colourimetric analysis and also a subjective method of sensory analysis. The theoretical part describes selected food dyes in the term of chemical structure, using in food industry and influence on the human organism.The experimental part evaluates bathochromic, hypsochromic, hypochromic and hyperchromic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Potravinářská barviva
Šárka ŠAFRÁNKOVÁ -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Barviva - výroba a použití v gastronomii
Zina ŽEBROKOVÁ -
Analýza kvality vody s využitím kolorimetrie
Eliška Kovaldová -
Analýza kvality vody s využitím kolorimetrie
Eliška Kovaldová