Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách – Adéla Zajícová
Adéla Zajícová
Bakalářská práce
Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách
The effect of the drying method on the content of selected substances in food
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá popisem různých způsobů sušení potravin a jejich vlivem na složení a změny vybraných složek potravin. První část se zaměřuje na nejběžnější metody sušení, jejich základní principy a popis používaných zařízení. Druhá část je věnována sušení konkrétních druhů potravin a porovnání různých metod s ohledem na obsah vybraných složek.Abstract:
This bachelor thesis deals with the description of different methods of food drying and their influence on the composition and changes of selected food components. The first part focuses on the most common drying methods, their basic principles and a description of the equipment used. The second part is devoted to the drying of specific types of foodstuffs and a comparison of the different methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zajícová, Adéla. Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Procesy umělého sušení dřeva
Michaela Vrátná -
Pokročilé metody využití solární energie pro sušení ovoce, zeleniny a jiných přírodních produktů
Petra Sekaninová -
Sušení čistírenských kalů solární energií
Dalibor Prášek -
Matematický model solárního sušení kalu z čističky odpadních vod
Ildikó Ficza -
Potenciál solárního sušení čistírenských kalů v ČR
Dalibor Prášek -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková