Bc. Kamila Součková

Master's thesis

Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti

Influence of coffee composition and brewing method on its sensory properties
Abstract:
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením pražených kávových zrn kávovníku typu Arabika. Zaměřuje se zejména na vliv způsobu přípravy kávy alternativními metodami pomocí různých výrobníků na její senzorické vlastnosti a na vliv různých proměnných jako je hrubost mletí a teplota vody. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky k danému tématu týkající se jednotlivých druhů kávovníku se …more
Abstract:
The diploma thesis is focused on sensory evaluation of roasted arabica coffee. Especially it focuses on the influence of different coffee brewing methods using variables such as grind size and water temperature on its sensory properties. The theoretical part summarizes the basic knowledge of the topic related to different types of coffee tree and describing their characteristisc, other processes such …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta