Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti – Bc. Kamila Součková
Bc. Kamila Součková
Master's thesis
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Influence of coffee composition and brewing method on its sensory properties
Abstract:
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením pražených kávových zrn kávovníku typu Arabika. Zaměřuje se zejména na vliv způsobu přípravy kávy alternativními metodami pomocí různých výrobníků na její senzorické vlastnosti a na vliv různých proměnných jako je hrubost mletí a teplota vody. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky k danému tématu týkající se jednotlivých druhů kávovníku se …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on sensory evaluation of roasted arabica coffee. Especially it focuses on the influence of different coffee brewing methods using variables such as grind size and water temperature on its sensory properties. The theoretical part summarizes the basic knowledge of the topic related to different types of coffee tree and describing their characteristisc, other processes such …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv technologie HGB na senzorické vlastnosti piva
Vojtěch Vlk