Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti – Bc. Kamila Součková
Bc. Kamila Součková
Master's thesis
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Influence of coffee composition and brewing method on its sensory properties
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením pražených kávových zrn kávovníku typu Arabika. Zaměřuje se zejména na vliv způsobu přípravy kávy alternativními metodami pomocí různých výrobníků na její senzorické vlastnosti a na vliv různých proměnných jako je hrubost mletí a teplota vody. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky k danému tématu týkající se jednotlivých druhů kávovníku se …viacAbstract:
The diploma thesis is focused on sensory evaluation of roasted arabica coffee. Especially it focuses on the influence of different coffee brewing methods using variables such as grind size and water temperature on its sensory properties. The theoretical part summarizes the basic knowledge of the topic related to different types of coffee tree and describing their characteristisc, other processes such …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv autochtonních a komerčních kvasinek na senzorické vlastnosti vína
Radim Helešic