Bc. Marie Adámková

Master's thesis

Výroba sycených vinných nápojů

The production of carbonated wine beverages
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou sycených vinných nápojů, což nabídlo příležitost objevovat možnosti zpracování hroznů prostřednictvím modifikované vinařské praxe. Cílem experimentu bylo vyvinout receptury k výrobě sycených vinných nápojů zhotovených ze surovin, které se v běžné vinařském průmyslu považují za odpad a vedlejší produkty. Výsledkem byly nápoje na bázi matolinového vína, z výlisků hroznů …more
Abstract:
The thesis deals with the production of carbonated wine beverages, which offered the opportunity to explore the possibilities of grape processing through modified winemaking practices. The aim of the experiment was to develop recipes to produce carbonated wine beverages made from raw materials that are considered waste and by- products in the conventional wine industry. The result was matoline-based …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Reader: Josef Licek, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.