Bc. Marie Adámková
Master's thesis
Výroba sycených vinných nápojů
The production of carbonated wine beverages
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou sycených vinných nápojů, což nabídlo příležitost objevovat možnosti zpracování hroznů prostřednictvím modifikované vinařské praxe. Cílem experimentu bylo vyvinout receptury k výrobě sycených vinných nápojů zhotovených ze surovin, které se v běžné vinařském průmyslu považují za odpad a vedlejší produkty. Výsledkem byly nápoje na bázi matolinového vína, z výlisků hroznů …moreAbstract:
The thesis deals with the production of carbonated wine beverages, which offered the opportunity to explore the possibilities of grape processing through modified winemaking practices. The aim of the experiment was to develop recipes to produce carbonated wine beverages made from raw materials that are considered waste and by- products in the conventional wine industry. The result was matoline-based …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Josef Licek, Ing.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.