Bc. Kateřina Zemanová
Bakalářská práce
Výživa po amputaci DKK
Nutrition after amputation
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy u pacientů s amputovanými dolními končetinami jak v perioperačním období, tak i z dlouhodobého hlediska. První část popisuje obecné charakteristiky amputace a indikace k provedení. Následující kapitoly obsahují specifické aspekty výživy při amputaci DKK zaměřené na chirurgické pacienty a pacienty s diabetem mellitem, které se týkají základní léčebné výživy …víceAbstract:
This bachelor’s thesis deals with the issues of nutrition in patients with lower extremities amputation in period of acute postoperative care and in long term view. The first part describes general characteristic of amputation and its indication. The following chapters contain specific aspects of nutrition in lower extremities amputations focused on surgery patients and diabetic patients involving …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/s4oft/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2020
- Vedoucí: Mgr. Petra Hýsková
- Oponent: Mgr. Veronika Volavá
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv onemocnění diabetes mellitus na ischemickou chororbu dolních končetin
Ivana Horáková -
Komplexní přínos fyzické aktivity pro kvalitu života klienta s diabetes mellitus 2. typu
Martina KADLECOVÁ -
Výskyt pozdních komplikací u pacienta s diagnózou diabetes mellitus
Dana Procházková -
Ošetřovatelská péče u pacienta s onemocněním diabetes mellitus 2.typu
Veronika Skopková -
Malnutrice seniorů hospitalizovaných na lůžkách LDN
Aneta ŘÍHOVÁ -
Nejnovější metody v léčbě nehojících se ran
Karolína ZATLOUKALOVÁ