Vliv přítomnosti solí při mražení na enzymatickou aktivitu – Mgr. Jitka Procházková
Mgr. Jitka Procházková
Bakalářská práce
Vliv přítomnosti solí při mražení na enzymatickou aktivitu
The Influence of the Salts on the Enzymatic Activity upon Freezing
Anotace:
Proces mražení a následného rozmražení vodného roztoku enzymu (proteinu) má významný vliv na jeho enzymatickou aktivitu. Cílem této bakalářské práce je zjistit vliv přidání různých solí (resp. kryoprotektivních látek) při mražení v tekutém dusíku za teploty -196°C na enzymatickou aktivitu enzymu laktát dehydrogenázy. Práce je zaměřená na srovnání degradabilních účinků přítomných solí (resp. kryoprotektantů …víceAbstract:
The process of freezing-thawing of an aqueous solution of enzyme (protein) has a significant effect on its enzymatic activity. The aim of this thesis is to determine the effects of adding various salts (or cryoprotectants) to freezing in liquid nitrogen at a temperature of -196 ° C on the enzymatic activity of the enzyme lactate dehydrogenase. Work is focused on degradable compared the effects of salt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/jbbjd/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2010
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Study of Processes Associated with Freezing of Aqueous Solutions
Ľubica Vetráková