Bc. Martina Joklíková

Master's thesis

Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince

Analysis of beer bitter acids by means of stir bar sorptive extraction
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na využití mikroextrakce na míchací tyčince ve spojení s kapalinovou chromatografií s UV detekcí pro stanovení alfa- a beta-hořkých kyselin v klasických pivech a v pivech za studena chmelených. V teoretické části jsou popsány různé metody mikroextrakce tuhou fází, zejména mikroextrakce na míchací tyčince, její modifikace a spojení s kapalinovou chromatografií. Diplomová …more
Abstract:
This thesis deals with the use of stir bar sorptive extraction followed by liquid chromatography with UV detection for the determination of alpha- and beta-bitter acids in classical beer and dry-hopped beer. In the theoretical part there are described various methods of solid phase microextraction, in particular, the stir bar sorptive extraction, its modifications and its connection with liquid chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Joklíková, Martina. Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs