Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince – Bc. Martina Joklíková
Bc. Martina Joklíková
Diplomová práce
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Analysis of beer bitter acids by means of stir bar sorptive extraction
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na využití mikroextrakce na míchací tyčince ve spojení s kapalinovou chromatografií s UV detekcí pro stanovení alfa- a beta-hořkých kyselin v klasických pivech a v pivech za studena chmelených. V teoretické části jsou popsány různé metody mikroextrakce tuhou fází, zejména mikroextrakce na míchací tyčince, její modifikace a spojení s kapalinovou chromatografií. Diplomová …víceAbstract:
This thesis deals with the use of stir bar sorptive extraction followed by liquid chromatography with UV detection for the determination of alpha- and beta-bitter acids in classical beer and dry-hopped beer. In the theoretical part there are described various methods of solid phase microextraction, in particular, the stir bar sorptive extraction, its modifications and its connection with liquid chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Joklíková, Martina. Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chmelení za studena
Kristyna Bohuslavova -
Možnosti chmelení piva za studena
Jana Hlaváčková -
Bioflavouring piv pomocí studeného chmelení za použití českých chmelů
Martin Gajdušek -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová