Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití – Bc. Josef KUBÍČEK
Bc. Josef KUBÍČEK
Master's thesis
Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití
Genetically modified maize in The Czech republic, reasons for growing and possibilities of its processing
Abstract:
Předkládaná práce je věnována aktuální problematice pěstování GM kukuřice (v odborné terminologii užíváno Bt-kukuřice) s aplikací na podmínky a možnosti využití v ČR. V České republice narůstá podíl zrnové kukuřice z celkové plochy pěstované kukuřice. Spolu s tím narůstají problémy s mykotoxiny. Pěstování Bt-kukuřice je propagováno s tím předpokladem, že zlepší situaci v tomto oboru. Práce popisuje …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the topical issue of growing GM maize (also called Bt-maize by scientists), with a special focus on the conditions and possible uses in the Czech Republic. In the Czech Republic the production of grain maize is increasing rapidly. This also brings an incerease in the occurence of mycotoxins. Growing Bt-maize is being advocated as it is supposed it will improve the existing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier:
8056
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBÍČEK, Josef. \textit{Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/k43wu6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUBÍČEK, Josef. Geneticky modifikovaná kukuřice v ČR, důvody pro pěstování a možnosti jejího využití. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Vliv mykotoxinů na střevní epithel
Lenka Šustáčková -
Estetika Władysława Tatarkiewicze
Hana Zrno Vondrů -
Marketingová komunikace Zrno zrnko
Adam Pastorek -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj -
Přechod podílu v družstvu
Oliver ZRNO -
Pásový dopravník pro potravinářské zrno
David Homolka -
Provozní hodnocení sklízecích mlátiček různé konstrukce při sklizni kukuřice na zrno
František Tošovský