Bc. Ondřej Vachek

Master's thesis

Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné

The influence of maceration on the content substances of grapevine must and wine
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá tématem předfermentační macerace rmutu s využitím třapin a vlivem této nestandartní operace na obsahové látky moštu a vína révy vinné. V literární části jsou shrnuty poznatky o morfologickém složení hroznu s bližším zaměřením na třapinu, dále o látkách obsažených v hroznech, moštu i víně a také o technologii předfermentační macerace, možných způsobech jejího provedení …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the topic of pre-fermentation maceration with the use of stems. The thesis also deals with the influence of this non-standard operation on the content substances of grapevine most and wine. The theoretical part summarizes the knowledge about the morphological composition of grapes with a further focus on the stem, about the substances contained in grapes, must and wine …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta