Bc. Ondřej Vachek

Diplomová práce

Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné

The influence of maceration on the content substances of grapevine must and wine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá tématem předfermentační macerace rmutu s využitím třapin a vlivem této nestandartní operace na obsahové látky moštu a vína révy vinné. V literární části jsou shrnuty poznatky o morfologickém složení hroznu s bližším zaměřením na třapinu, dále o látkách obsažených v hroznech, moštu i víně a také o technologii předfermentační macerace, možných způsobech jejího provedení …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the topic of pre-fermentation maceration with the use of stems. The thesis also deals with the influence of this non-standard operation on the content substances of grapevine most and wine. The theoretical part summarizes the knowledge about the morphological composition of grapes with a further focus on the stem, about the substances contained in grapes, must and wine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta