Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama) – Bc. Andreja Gajić
Bc. Andreja Gajić
Master's thesis
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
The effect of different freezing regimes on physical, technological and organoleptic properties of meat from farmed fallow deer (Dama dama)
Abstract:
Produkce zvěřiny z jelenovitých i farmový chov daňka evropského a jelena evropského představuje neustále se rozvíjející odvětví produkující maso, které je v současnosti tuzemskými konzumenty akceptované zejména pro své specifické organoleptické vlastnosti, vysokou nutriční hodnotu a rovněž i z hlediska přírodě blízkého způsobu produkce. Spotřeba této specifické komodity se v České republice za posledních …moreAbstract:
The production of venison from fallow and red deer farms of different types represents a continuously developing sector of meat production, which is currently particularly favoured by domestic consumers for its specific organoleptic properties, high nutritional value and also in terms of the close to natural production method. Over the past 20 years, the consumption of this specific commodity has tripled …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GAJI$\backslash$'C, Andreja. \textit{Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/k5jguw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Vliv výživy na organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků
Tereza Daňková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights