Kateřina Ferbyová

Bachelor's thesis

Kvasinky jako součást mikrobioty osidlující potravinové suroviny a potraviny

Yeast as a part of natural microbiota colonizing food ingredients and foods
Abstract:
Práce v teoretické části shrnuje obecné poznatky o kvasinkách z oborů cytologie, morfologie buněk a fyziologie. Kvasinky jsou zařazeny do systému a některé rody významné v potravinářství jsou blíže charakterizovány. Dále práce popisuje kulturní i potenciálně kontaminující mikrobiotu hlavních potravinových komodit. V závěru literární rešerše jsou popsány některé komerční konzervační metody. Praktická …more
Abstract:
In the literary research this thesis summarizes general information about the yeast genera, including cytology, morphology, and physiology of the cell. Yeasts are being classified within taxonomy. Some of the most important genera found and used in the food industry are characterized. Theses then describes both the cultural and contaminating microbiota of main food groups. Lastly, the paper describes …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Veronika Mlejnková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta