Bc. Marcela Horáková

Master's thesis

Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny

Quality Monitoring of Apple Aroma Depending on the Quality of Processed Material.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the monitoring of apple aroma and its quality according to the quality of apples used for apple concentrate. Theoretical part describes apple varieties most commonly used for pressing, followed by chemical composition of apples which emphasizes the apple flavoring substances. Following chapters describe the extraction of apple aroma and definition of aromatic substances …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Horáková, Marcela. Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe