Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny – Bc. Marcela Horáková
Bc. Marcela Horáková
Master's thesis
Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Quality Monitoring of Apple Aroma Depending on the Quality of Processed Material.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the monitoring of apple aroma and its quality according to the quality of apples used for apple concentrate. Theoretical part describes apple varieties most commonly used for pressing, followed by chemical composition of apples which emphasizes the apple flavoring substances. Following chapters describe the extraction of apple aroma and definition of aromatic substances …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORÁKOVÁ, Marcela. \textit{Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/k6foam/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Horáková, Marcela. Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Využití hmotnostní spektrometrie pro analýzu nízkomolekulárních organických látek v paleontologii a v biologické antropologii
Veronika SEIDLEROVÁ -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
Aneta Štěpánová -
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Aromatické látky v červených vínech
Jan Kapla -
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Lucie Mamráková