Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin – Bc. Markéta Langová
Bc. Markéta Langová
Master's thesis
Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin
Technological possibilities of production of soft drinks with the use of brewing raw materials
Abstract:
Sortiment nápojů se neustále rozšiřuje o nové senzoricky atraktivní produkty se zdravotními benefity. K takovým výrobkům stále častěji přibývají nápoje, které vznikají fermentací nemléčných substrátů a k fermentaci ovocných a zeleninových šťáv lze použít různé skupiny bakterií nebo kvasinek. Právě na možnosti využití takovýchto mikroorganismů, pivovarských a netradičních surovin v rámci produkce nových …moreAbstract:
The range of beverages is constantly expanding with new sensory attractive products with health benefits. Such products are increasingly accompanied by beverages resulting from the fermentation of non-dairy substrates, and various groups of bacteria or yeasts can be used to ferment fruit and vegetable juices. This work focuses on the possibility of using such microorganisms, brewing and non-traditional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Josef Gattermayer, Ing., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LANGOVÁ, Markéta. \textit{Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s~využitím pivovarských surovin}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/k7rm3s/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Netradiční uplatnění sladařských a pivovarských surovin a produktů v potravinářských technologiiích.
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby cukrovinek s využitím pivovarských surovin
Petra Vlčková -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai -
Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu
Kateřina Křesalová -
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář