Bc. Markéta Langová

Master's thesis

Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin

Technological possibilities of production of soft drinks with the use of brewing raw materials
Abstract:
Sortiment nápojů se neustále rozšiřuje o nové senzoricky atraktivní produkty se zdravotními benefity. K takovým výrobkům stále častěji přibývají nápoje, které vznikají fermentací nemléčných substrátů a k fermentaci ovocných a zeleninových šťáv lze použít různé skupiny bakterií nebo kvasinek. Právě na možnosti využití takovýchto mikroorganismů, pivovarských a netradičních surovin v rámci produkce nových …more
Abstract:
The range of beverages is constantly expanding with new sensory attractive products with health benefits. Such products are increasingly accompanied by beverages resulting from the fermentation of non-dairy substrates, and various groups of bacteria or yeasts can be used to ferment fruit and vegetable juices. This work focuses on the possibility of using such microorganisms, brewing and non-traditional …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta