Bc. Eva Hanzalová

Master's thesis

Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě

Protein quality in sardines and sprats after heat treatment
Anotácia:
Maso vodních živočichů, zejména mořských ryb žijících v chladných severských vodách, je všeobecně známo pro výhodné složení z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin a příznivého obsahu n-3 nenasycených mastných kyselin, minerálních látek a vitaminů rozpustných v tucích. Z hlediska zachování bezpečnosti a zvýšení údržnosti potravin je tepelná úprava nedílnou součástí kulinární úpravy, přičemž vaření …viac
Abstract:
The meat of aquatic animals, especially marine fish living in cold Nordic waters, is widely known for its favorable composition in terms of the content of essential amino acids and the favorable content of n-3 unsaturated fatty acids, minerals and fat-soluble vitamins. From the point of view of preserving food safety and increasing the sustainability of food, heat treatment is an integral part of culinary …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
  • Vedúci: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
  • Oponent: Anna Adámková, DiS., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses k8x4u7 k8x4u7/2
15. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.