Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě – Bc. Eva Hanzalová
Bc. Eva Hanzalová
Diplomová práce
Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě
Protein quality in sardines and sprats after heat treatment
Anotace:
Maso vodních živočichů, zejména mořských ryb žijících v chladných severských vodách, je všeobecně známo pro výhodné složení z hlediska obsahu esenciálních aminokyselin a příznivého obsahu n-3 nenasycených mastných kyselin, minerálních látek a vitaminů rozpustných v tucích. Z hlediska zachování bezpečnosti a zvýšení údržnosti potravin je tepelná úprava nedílnou součástí kulinární úpravy, přičemž vaření …víceAbstract:
The meat of aquatic animals, especially marine fish living in cold Nordic waters, is widely known for its favorable composition in terms of the content of essential amino acids and the favorable content of n-3 unsaturated fatty acids, minerals and fat-soluble vitamins. From the point of view of preserving food safety and increasing the sustainability of food, heat treatment is an integral part of culinary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Anna Adámková, DiS., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HANZALOVÁ, Eva. \textit{Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/k8x4u7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu u novošlechtěnců pšenice seté
Tereza Anderlíková -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Jana Bártíková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Jitka Vojkovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva