Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu – Petra VÁLKOVÁ
Petra VÁLKOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Effect of ripening process acceleration of Dutch type cheese on selected groups of microorganisms
Anotácia:
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na výrobu sýru eidamského typu, na biochemické změny během zrání a možné způsoby akcelerace během zrání. Pro praktickou část byl zrealizován zrací pokus eidamské cihly, kdy po 3 dnech zrání v běžném zracím sklepě s teplotou 10 ? 2 °C byla část výroby přemístěna do ?zrací komory?, kde po zbytek doby zrání sýry byly při teplotě 16 ? 1 °C. Byl proveden mikrobiální …viacAbstract:
The theoretical part of this thesis is focused on the production of Edam cheese type, bio-chemical changes during ripening and possible ways of acceleration of ripening process. In the practical part of thesis, the experiment with Eidam cheese was rarried out. Two ripening temperatures were applied ? control samples (at 10 °C) and accelerated samples (at 16 °C). Microbial analysis was focused on lactic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2011
Identifikátor:
21823
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁLKOVÁ, Petra. \textit{Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/k8yjae/.
Jak správně citovat práci
VÁLKOVÁ, Petra. Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Možnosti přežívání a množení patogenních a nepatogenních mikroorganismů v cukrářských výrobcích
Monika Šrubařová -
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Nela Friedrichová -
Klíčky a klíčení semen - co by měl znát nutriční terapeut
Ráchel Salvetová -
Escherichia coli a koliformní bakterie rezistentní k antimikrobiálním látkám na mléčných farmách v České republice
Monika Dolejská -
Antibiotická rezistence a distribuce genů rezistence u izolátů Escherichia coli a koliformních bakterií z potravního řetezce člověka
Monika Dolejská -
Monitoring a mikrobiologický rozbor povrchové vody před a za ČOV Hradec Králové
Markéta Halamová -
Vliv způsobu porodu na zdraví a mikrobiotu dětí
Andrea Maťhová