Bc. Izabela Vojsovičová
Bakalářská práce
Kokosový tuk
Coconut oil
Abstract:
The objective of this thesis is to describe coconut oil and its health effects, to compare it's chemical composition and nutrition value with some other vegetable oils and animal fats. It also describes the main crop for the production of coconut oil and two possible ways of its production. The practical part is aimed at the knowledge about coconut oil and its consumption by the general public.Abstract:
Táto práca sa zaoberá problematikou kokosového tuku počínajúc popísaním kokosovníka orechoplodého a možnosťami získavania kokosového tuku z kokosového orecha. Cieľom práce bolo popísať vlastnosti a účinky kokosového tuku na organizmus a porovnať ho s vybranými rastlinnými olejmi a živočíšnymi tukmi z hľadiska chemického zloženia a nutričných hodnôt. Súčasťou práce je aj praktická časť, ktorá je zameraná …víceKlíčová slova
kokosový tuk nasýtené mastné kyseliny mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom laurová kyselina redukcia tukovej hmoty dermatitída tepelná stabilita srdcovocievne ochorenia coconut oil saturated fatty acids medium chain fatty acids lauric acid body fat mass reduction dermatitis heat stability cardiovascular diseases
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 8. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/sk4hg/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2015
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Jana Spáčilová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai