Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení – Bc. Hedvika BÁRTOVÁ
Bc. Hedvika BÁRTOVÁ
Diplomová práce
Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení
Low-lactose products and their evaluation
Anotace:
V poslední době lze pozorovat zvýšený zájem o mléčné bezlaktózové výrobky. Cílem diplomové práce bylo posoudit nabídku těchto výrobků ve vybraných obchodních řetězcích v Jihočeském kraji, a dále u vybraných výrobků provést senzorické hodnocení a pomocí dotazníkového šetření ověřit informovanost veřejnosti o problematice laktózové intolerance. Nejširší nabídka mléčných bezlaktózových výrobků byla zjištěna …víceAbstract:
At the last time, we can see increased interest of lactose-free dairy products. The aim of the thesis was to evaluate offer of such products at selected retail chains in the South Bohemian region, then to conclude a sensory assessment of selected products and to verify of public awareness about lactose intolerance with a questionnaire survey. The widest offer of lactose-free dairy products has been …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BÁRTOVÁ, Hedvika. \textit{Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ka40ka/.
Jak správně citovat práci
BÁRTOVÁ, Hedvika. Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů
Kristýna Knobová -
Bezlaktózové výrobky na našem a vietnamském trhu
Aneta Krmelová -
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Nikola KÁCHOVÁ -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Laktózová intolerance a její genetická vyšetření
Nikola VYHLÍDALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva