Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení – Bc. Hedvika BÁRTOVÁ
Bc. Hedvika BÁRTOVÁ
Master's thesis
Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení
Low-lactose products and their evaluation
Abstract:
V poslední době lze pozorovat zvýšený zájem o mléčné bezlaktózové výrobky. Cílem diplomové práce bylo posoudit nabídku těchto výrobků ve vybraných obchodních řetězcích v Jihočeském kraji, a dále u vybraných výrobků provést senzorické hodnocení a pomocí dotazníkového šetření ověřit informovanost veřejnosti o problematice laktózové intolerance. Nejširší nabídka mléčných bezlaktózových výrobků byla zjištěna …moreAbstract:
At the last time, we can see increased interest of lactose-free dairy products. The aim of the thesis was to evaluate offer of such products at selected retail chains in the South Bohemian region, then to conclude a sensory assessment of selected products and to verify of public awareness about lactose intolerance with a questionnaire survey. The widest offer of lactose-free dairy products has been …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BÁRTOVÁ, Hedvika. \textit{Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/ka40ka/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BÁRTOVÁ, Hedvika. Mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy a jejich vyhodnocení. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Kvalita zemědělských produktů
Theses on a related topic
-
Bezlaktózové mléčné výrobky
Alice Andrlová -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě seniorů
Kristýna Knobová -
Bezlaktózové výrobky na našem a vietnamském trhu
Aneta Krmelová -
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Laktózová intolerance a zařazování mléčných výrobků do jídelníčku
Nikola KÁCHOVÁ -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků
Sára Šubrtová -
Laktózová intolerance a její genetická vyšetření
Nikola VYHLÍDALOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights