Dietní opatření při onemocnění dutiny ústní – Mgr. Jana Caklová
Mgr. Jana Caklová
Bakalářská práce
Dietní opatření při onemocnění dutiny ústní
Dietary measures in oral disease
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění dutiny ústní a dietním opatřením. Teoretická část popisuje anatomii dutiny ústní, její nejčastější onemocnění spojené s nutričními deficity především nutriční deficit vitaminů a minerálních látek. V další kapitole jsou uvedeny dietní opatření při jednotlivých onemocnění. Zvlášť jsou popsána jednotlivá onemocnění, jejich klinické projevy a léčba. Praktická …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with diseases of the oral cavity and diet. The theoretical part describes the anatomy of the oral cavity, the most common diseases associated with nutritional deficiencies mainly nutritional deficiency of vitamins and minerals. The next chapter gives dietary measures for each disease. The various diseases are described separately with their clinical manifestations and treatment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/y6gg3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2012
- Vedoucí: Mgr. Jana Petrová
- Oponent: Mgr. Petra Hýsková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Validity of the Czech version of the Mattis Dementia Rating Scale in the assessment of cognitive impairment in patients with Parkinson’s disease
Lenka Beláňová -
Aspekty výživy psa metodami "Bone and Raw Food Diet" (BARF) a "Raw Meat-based Diet" (RMBD)
Štěpánka Klánová -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova