Vliv obsahu tuku a sušiny na reologické vlastnosti bílých jogurtů – Bc. Barbora Kužmová
Bc. Barbora Kužmová
Master's thesis
Vliv obsahu tuku a sušiny na reologické vlastnosti bílých jogurtů
Effect of fat and dry matter on the rheological properties of white yogurt.
Abstract:
Diplomová práce sleduje vliv tuku a sušiny na reologické vlastnosti bílých jogurtů. V teoretické části je popsáno mléko a mléčné výrobky se zaměřením na jogurt, jeho výrobu, složení a význam ve výživě. Literární přehled pokračuje fyzikálními a mechanickými vlastnostmi kapalin, reologickými vlastnostmi, viskozitou a jejím měřením.Praktická část si klade za cíl zhodnotit vybrané vzorky jogurtů, stanovit …moreAbstract:
The thesis is aimed at monitoring the effect of fat and dry matter on rheological properties of white yogurts. The theoretical part describes the milk and milk products with a focus on yogurt, its production, composition and nutritional value. A review of literature continues with physical and mechanical properties of the fluids, rheological properties, viscosity and its measurement.The practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Studium reologických a termických vlastností potravin
Tomáš Valenta -
Reologické vlastnosti bílých jogurtů
Jana Fabianová -
Reologické vlastnosti kečupu
Vendula Mejzlíková -
Využití reologických modelů v potravinářství
Martin Dlabač -
Měření tokových křivek plastických maziv
Josef Dobeš -
Elongational viscosity of polymer melts and its utilisation for plastics technologies optimisation
Rostislav Vilém
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights