Bc. Veronika Smetanová

Master's thesis

Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel

Influence of pasteurization temperatures on technological properties of chilled ready meals
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na technologii výroby chlazených hotových jídel a bezpečnost potravin. Zároveň popisuje možnosti konzervace hotových jídel a jejich balení. Byly vyrobeny modelové vzorky hovězího guláše, které byly pasterovány při různých teplotách a následně podrobeny mikrobiologickému rozboru, senzorické a texturní profilové analýze.
Abstract:
The diploma thesis is focus on technology of production of chilled ready meals and food safety. It also describes the possibilities of preserving ready meals and their packaging. Furthemore, model samples of beef goulash were created, which were pasteurized at different temperatures and subsequently subjected to microbiological analysis, sensory and texture analysis.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2021

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Smetanová, Veronika. Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic