Sára Šubrtová

Bakalářská práce

Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků

Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy
Anotace:
Tato bakalářská práce Laktózová intolerance a možnost konzumace mléčných výrobků pojednává o laktózové intoleranci, jednom z nejčastěji se vyskytujících onemocnění trávicího traktu. Laktózová intolerance znamená neschopnost trávit mléčný cukr – laktózu, v důsledku chybějícího enzymu laktázy. Předmětem práce je přiblížit a charakterizovat laktózovou intoleranci, její výskyt, existující druhy, projevy …více
Abstract:
This bachelor thesis Lactose intolerance and possibilies of consuming dairy discusses lactose intolerance, one of the most common diseases of the digestive tract. The term lactose intolerance means the inability to digest milk sugar – lactose, due to lack of the enzyme lactase. The subject of this thesis is to further analyse and characterise lactose intolerance, its occurrence, existing types, signs …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma