Zhodnocení metod pro stanovení škrobu – Bc. Hana ŠUTOVÁ
Bc. Hana ŠUTOVÁ
Diplomová práce
Zhodnocení metod pro stanovení škrobu
Evaluation of methods for starch quantification
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zhodnocením metod pro stanovení obsahu škrobu. Teoretická část se zabývá charakteristikou škrobu, včetně chemických a fyzikálních vlastností škrobu. Dále jsou zde stručně popsány jednotlivé druhy škrobu a výrobky ze škrobu. Další část pojednává o fyzikálních a chemických metodách stanovení sacharidů. Cílem experimentální části bylo optimalizovat metody pro stanovení škrobu …víceAbstract:
This diploma work deals with the evaluation of methods for the determination of starch content. A theoretical part handles starch characteristic including chemical and physical properties and further briefly describes the particular types of starch and starch products. Next part deals with the physical and chemical methods for the determination of sugars. The aim was to optimize the experimental methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14695
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
- Vedoucí: Mgr. Monika Černá
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠUTOVÁ, Hana. \textit{Zhodnocení metod pro stanovení škrobu} [online]. Zlín, 2010 [cit. 2023-12-04]. Dostupné z: https://theses.cz/id/kbt0yq/. Diplomová práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce Mgr. Monika Černá.
Jak správně citovat práci
ŠUTOVÁ, Hana. Zhodnocení metod pro stanovení škrobu. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutričně významné látky bramborové hlízy
Stanislava Habrová -
Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor
Jana BOUŠKOVÁ -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková -
Vliv moření sadby pomocí entomopatogenní a mykoparazitické houby na výnos a kvalitu hlíz brambor
Martin SOBOLÍK -
Vliv rozdílné délky vegetační doby a lokality, na dosahovaný výnos sadbové a konzumní velikosti hlíz.
Jaroslav Hajátko -
Vliv odstupu sklizně od ukončení vegetace na výskyt vločkovitosti hlíz brambor
David ZENÁHLÍK