Marcela PINĎÁKOVÁ

Bakalářská práce

Biologicky aktivní látky ve vyšších houbách

Biological active compounds in Basidiomycetes
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo pojednat o vybraných bioaktivních látkách v houbách. Konkrétně se tato práce zabývá aktuální problematikou sacharidických složek, cizorodých prvků a toxinů. Dále jsou zmíněny často méně známé údaje o dalších nutričních paramet-rech plodnic basidiomycet. Část rukopisu je věnováno také konzervárenskému a gastronomickému využití hub.
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to discuss selected bioactive compounds in mushrooms. This paper specifically is dealing with the contemporary topic of saccharidic components, foreign elements and toxins. Furthermore, the commonly lesser known facts about other nutrition values of basidiocarps are given. Part of the manuscript is devoted to preserving and gastronomic use of mushrooms.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 7721

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PINĎÁKOVÁ, Marcela. Biologicky aktivní látky ve vyšších houbách. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma