Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování – Bc. Michaela Nerádová
Bc. Michaela Nerádová
Master's thesis
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Monitoring changes in microbiological quality of durable fermented meat products during storage
Abstract:
V diplomové práci je popsána výroba trvanlivých fermentovaných masných výrobků s rozdílným druhem mikrobiální flóry (rozdílné startovací kultury), která by mohla mít vliv na průběh procesu fermentace a zrání. Ve výzkumné části byly provedeny mikrobiologické rozbory pomocí plotnových metod. K analýze byly odebrány vzorky surovin a dvou Loveckých salámů. Ty byly následně analyzovány 1., 3., 6., 9., 12 …moreAbstract:
The diploma thesis describes the production of long-lasting fermented meat products with different types of microbial flora (different starting cultures) which could influence the course of the fermentation and ripening. In the research part, there have been used microbiological analyses using the colony-forming unit methods. For analysis were taken samples of raw materials and two loaves of Lovecky …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NERÁDOVÁ, Michaela. \textit{Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v~průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/kddy3e/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Jakub Riemel -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Antonín Illík -
Hodnocení průběhu změn u fermentovaných masných výrobků
Vít Dikoras -
Optimalizace a výroba fermentovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.
Stanislav DĚDEK