Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování – Bc. Michaela Nerádová
Bc. Michaela Nerádová
Diplomová práce
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Monitoring changes in microbiological quality of durable fermented meat products during storage
Anotace:
V diplomové práci je popsána výroba trvanlivých fermentovaných masných výrobků s rozdílným druhem mikrobiální flóry (rozdílné startovací kultury), která by mohla mít vliv na průběh procesu fermentace a zrání. Ve výzkumné části byly provedeny mikrobiologické rozbory pomocí plotnových metod. K analýze byly odebrány vzorky surovin a dvou Loveckých salámů. Ty byly následně analyzovány 1., 3., 6., 9., 12 …víceAbstract:
The diploma thesis describes the production of long-lasting fermented meat products with different types of microbial flora (different starting cultures) which could influence the course of the fermentation and ripening. In the research part, there have been used microbiological analyses using the colony-forming unit methods. For analysis were taken samples of raw materials and two loaves of Lovecky …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NERÁDOVÁ, Michaela. \textit{Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v~průběhu skladování}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/kddy3e/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Jakub Riemel -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Antonín Illík -
Hodnocení průběhu změn u fermentovaných masných výrobků
Vít Dikoras -
Optimalizace a výroba fermentovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.
Stanislav DĚDEK