Možnosti a využití kolagenu do masných výrobků – Terezie Miklášová
Terezie Miklášová
Bachelor's thesis
Možnosti a využití kolagenu do masných výrobků
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou kolagenu a jeho vlivem na texturní vlastnosti a barvu masných výrobků. Tomu předchází kapitoly o složení masa a faktorech, které ho ovlivňují. Neméně důležitou kapitolou je kapitola, ve které je popsána technologie výroby masných výrobků, konkrétně výroba játrové paštiky.Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of collagen and its influence on the textural properties and color of meat products. This is preceded by chapters on the composition of the meat and the factors that influence it. An equally important chapter is a chapter describing the technology of production of meat products, namely the production of liver pate.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Miklášová, Terezie. Možnosti a využití kolagenu do masných výrobků. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek -
Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik
Tereza Novotná -
Možnosti ovlivnění parametrů játrové paštiky volbou proteinových koncentrátů.
Kateřina Joklová -
Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu
František Štefunko -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Kvalitativní parametry a využití masa nutrie říční
Karolína Neudertová