Jana Pastrňáková
Master's thesis
Senzorická analýza ovocného nápoje
Sensory Analysis of the Fruit Drink
Abstract:
Tématem diplomové práce je senzorická analýza ovocného nápoje Antioxík společnosti KALMA, K.S. Tento nápoj byl zaveden na trh v září 2016 a jeho benefitem jsou antioxidační účinky. Cílem práce je zjistit silné a slabé stránky senzorických vlastností výrobku, kterými jsou vzhled, vůně, chuť a konzistence. Dalšími cíli bylo zjistit, jak respondenti hodnotí obal a název výrobku. Data byla sbírána pomocí …moreAbstract:
The topic of the diploma thesis is sensory analysis of the fruit drink Antioxík from the company KALMA, K.S. This drink was introduced to the market in September 2016, and its benefits are antioxidant effects. The aim of the thesis is to find out the strengths and weaknesses of the sensory attributes of the product, such as the appearance, smell, taste and consistency. The aim was also to determine …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/117708
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2017
- Supervisor: Šárka Velčovská
- Reader: Jana Valdmannová
Citation record
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaMaster programme / field:
Ekonomika a management / Marketing a obchod
Theses on a related topic
-
Vliv parametrů fermentace na složení a senzorické vlastnosti cideru
Ondřej Findura -
Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína
Martin Heřmánek -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Denisa WEISSOVÁ -
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Kateřina Trněná -
Rozbor nealkoholických nápojů
Markéta Tvrdá -
Zhodnocení zastoupení jednotlivých ovocných druhů v nápojích s ovocnou složkou
Denisa Mikanová