Senzorická analýza ovocného nápoje – Jana Pastrňáková
Jana Pastrňáková
Diplomová práce
Senzorická analýza ovocného nápoje
Sensory Analysis of the Fruit Drink
Anotace:
Tématem diplomové práce je senzorická analýza ovocného nápoje Antioxík společnosti KALMA, K.S. Tento nápoj byl zaveden na trh v září 2016 a jeho benefitem jsou antioxidační účinky. Cílem práce je zjistit silné a slabé stránky senzorických vlastností výrobku, kterými jsou vzhled, vůně, chuť a konzistence. Dalšími cíli bylo zjistit, jak respondenti hodnotí obal a název výrobku. Data byla sbírána pomocí …víceAbstract:
The topic of the diploma thesis is sensory analysis of the fruit drink Antioxík from the company KALMA, K.S. This drink was introduced to the market in September 2016, and its benefits are antioxidant effects. The aim of the thesis is to find out the strengths and weaknesses of the sensory attributes of the product, such as the appearance, smell, taste and consistency. The aim was also to determine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/117708
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2017
- Vedoucí: Šárka Velčovská
- Oponent: Jana Valdmannová
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Marketing a obchod
Práce na příbuzné téma
-
Vliv parametrů fermentace na složení a senzorické vlastnosti cideru
Ondřej Findura -
Vliv sklenice na senzorické vlastnosti vína
Martin Heřmánek -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Denisa WEISSOVÁ -
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Kateřina Trněná -
Rozbor nealkoholických nápojů
Markéta Tvrdá -
Zhodnocení zastoupení jednotlivých ovocných druhů v nápojích s ovocnou složkou
Denisa Mikanová