Eva KLIMKOVÁ
Bakalářská práce
Význam krajových odrůd ovoce
Meaning regional variety fruit
Anotace:
Cílem práce bylo zabývat se oblastí Bílých Karpat a popsat nejdůležitější odrůdy jabloní. K nejvýznamnějším odrůdám, které nejsou komerčně rozšířeny, ale v ČR i na Slovensku mají význam, jsou např. Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská reneta, Vilémovo, Panenské české a další. Již po staletí se používají a i v dnešní době jsou vhodné na výrobu marmelád, protlaků a dětských výživ, alkoholických …víceAbstract:
Object of my work was deal with the landscape of White Carpathian and describe impor-tant varieties of apples. At most important varieties that aren´t top selling but in Czech Re-public and Slovakia have meaning, are Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská rene-ta, Vilémovo, Panenské české etc. Long ago they have used and they are suitable for pro-duction jams, fruit pureé, pablum, alcoholic and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor:
11080
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KLIMKOVÁ, Eva. Význam krajových odrůd ovoce. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny obsahu energie a chemického složení u vybraných genotypů kukuřice
Petr Jerz -
Krajové odrůdy ovoce
Martin SUŠIL -
Hmyzí škůdci slivoní v Bílých Karpatech
Daniel Borýsek -
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Věra MATUŠKOVÁ -
Molekulárně-genetická charakteristika fytoplazmy proliferace jabloně (´Ca. Phytoplasma mali´) v kontextu latentních infekcí jabloní
Lucie BÍLKOVÁ -
Patogeny jabloně a jejich význam
Lukáš Novák -
Rezistence jabloní vůči Venturia inaequalis, původci strupovitosti jabloně
Petr Strouhal -
Hodnocení rezistence genetických zdrojů, referenčních klonů a potomstev hybridních kombinací vůči strupovitosti jabloně
Petr Strouhal