Eva KLIMKOVÁ
Bachelor's thesis
Význam krajových odrůd ovoce
Meaning regional variety fruit
Abstract:
Cílem práce bylo zabývat se oblastí Bílých Karpat a popsat nejdůležitější odrůdy jabloní. K nejvýznamnějším odrůdám, které nejsou komerčně rozšířeny, ale v ČR i na Slovensku mají význam, jsou např. Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská reneta, Vilémovo, Panenské české a další. Již po staletí se používají a i v dnešní době jsou vhodné na výrobu marmelád, protlaků a dětských výživ, alkoholických …moreAbstract:
Object of my work was deal with the landscape of White Carpathian and describe impor-tant varieties of apples. At most important varieties that aren´t top selling but in Czech Re-public and Slovakia have meaning, are Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská rene-ta, Vilémovo, Panenské české etc. Long ago they have used and they are suitable for pro-duction jams, fruit pureé, pablum, alcoholic and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier:
11080
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KLIMKOVÁ, Eva. Význam krajových odrůd ovoce. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Změny obsahu energie a chemického složení u vybraných genotypů kukuřice
Petr Jerz -
Krajové odrůdy ovoce
Martin SUŠIL -
Hmyzí škůdci slivoní v Bílých Karpatech
Daniel Borýsek -
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Věra MATUŠKOVÁ -
Molekulárně-genetická charakteristika fytoplazmy proliferace jabloně (´Ca. Phytoplasma mali´) v kontextu latentních infekcí jabloní
Lucie BÍLKOVÁ -
Patogeny jabloně a jejich význam
Lukáš Novák -
Rezistence jabloní vůči Venturia inaequalis, původci strupovitosti jabloně
Petr Strouhal -
Hodnocení rezistence genetických zdrojů, referenčních klonů a potomstev hybridních kombinací vůči strupovitosti jabloně
Petr Strouhal