Bc. Aneta Zemánková

Bakalářská práce

Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce

Antioxidant capacity of the commercial juices and the fresh fruit juices
Anotace:
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových …více
Abstract:
The bachelor thesis is divided into a theoretical part and an experimental part. The production of fruit juices, the composition of fruit juices and the methods for the determination of main components present in juices are described in theoretical part. The experimental part deals with the determination of antioxidant capacity and determination of all phenolic compounds in sample of juices. These …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
  • Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zemánková, Aneta. Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin