Nutričně cenné látky v pekařských výrobcích – Markéta Stará
Markéta Stará
Bakalářská práce
Nutričně cenné látky v pekařských výrobcích
Nutritive valuable substances in bakery products
Anotace:
Bakalářská práce na téma Nutričně cenné látky v pekařských výrobcích nejprve charakterizuje důležité výživové látky, které se mohou v pekařských výrobcích vyskytovat. Jedná se především o komplexní sacharidy, vlákninu potravy, antioxidanty a další významné komponenty. V následující části je popsáno chemické složení alternativních plodin používaných v pekařské výrobě, dále různé druhy semen (především …víceAbstract:
The bachelor thesis "Nutritive valuable substances in bakery products" firstly describes important nutrition substances, which may occur in bakery products such as complex carbohydrates, fibre, antioxidants and many more important substances. In the following parts author deals with: chemic composition of alternative crops used in bakery production, various types of seeds (mostly flax seeds, sunflower …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová -
Vliv surovin na kvalitu bezlepkových pekařských výrobků a jejich výživové a zdravotní posouzení
Julie Levková -
Vývoj bezlepkových pekařských výrobků s vyšší výživovou hodnotou
Michaela Kubáňová -
Rostlinná semena - možný zdroj nutričně významných látek
Jan Obdržálek -
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Olejnatá semena jako zdroje vápníku
Dominika Michaličková -
Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví
Klára LESÁKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva