Bc. Ing. Stanislav Fruhvirt

Master's thesis

Vliv metody sur lie na obsah biogenních aminů ve víně

Effect of the sur lie method on the biogenic amines content in wine
Abstract:
Závěrečná práce se zabývá porovnáním standardní technologie výroby s metodou sur lie a jejím vlivem na obsah biogenních aminů. Byly porovnávány tři odrůdy v obou typech výroby, u odrůdy Rulandské bílé byla metoda zrání na kvasničních kalech zkoumána ještě v dubovém sudu. Kromě již zmíněné odrůdy byly vybrány ještě odrůdy Kerner a Veltlínské zelené. Literární rešerše se zaměřuje na metodu sur lie, …more
Abstract:
The final thesis deals with the comparison of the standard production technology with the sur lie method and its influence on the biogenic amine content. Three varieties in both types of production were compared and the Pinot Blanc was aged on yeast lees in oak barrels. In addition to the above-mentioned grape variety, Kerner and Veltliner were selected. The literature search focuses on the sur lie …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Miloš Vidlář, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture